Ο «μαέστρος της κουζίνας του Αιγαίου» όπως τον αποκαλούσαν η αλλιώς «Δον Κιχώτης» της Σαντορίνης, ο ιδρυτής του θρυλικού εστιατορίου Selene, Γιώργος Χατζηγιαννάκης έφυγε από τη ζωή.

«Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε. Ήταν σαν να έχανα έναν πατέρα για δεύτερη φορά. Τον σεβόμουν και τον τιμούσα. Φαντάζομαι πως θα ένιωσαν κι όσοι δούλεψαν μαζί του… ήξερε να καθοδηγεί και να ενθαρρύνει την ομάδα του» έγραψε ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Αληθινός εστιάτορας, μοναδικός στο είδος του, έδειχνε το δρόμο κι είχε αντοχές να καλοδέχεται τους πειραματισμούς των μαγείρων του» τόνισε ο Έκτορας Μποτρίνι και παράλληλα έγραψε «πως η γαστρονομική κοινότητα της χώρας μας του οφείλει πολλά».

«Δίδαξε την εντοπιότητα, ανέδειξε τα προϊόντα και τα κρασιά της Σαντορίνης, του νησιού που ερωτεύτηκε.
Όλη η ομάδα του Selene τον αποχαιρετούμε: Καλό παράδεισο, Γιώργο Χατζηγιαννάκη» ανέφερε στη δημοσίευσή του.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση του Έκτορα Μποτρίνι

Τι είχε πει για τη μεγάλη του αγάπη το Selene

Ο άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με την ελληνική γαστρονομία, ο πρεσβευτής της όπως τον αποκαλούσαν Γιώργος Χατζηγιαννάκης σε συνέντευξή τον Αύγουστο του 2020 είχε μιλήσει για το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Selene και για την τρίτη αλλαγή του χώρου.

«Είναι η τρίτη από το 1986 αλλαγή χώρου ξεκινώντας από την καλντέρα των Φηρών με θέα το ηφαίστειο, μετά στον Πύργο δίπλα στους παραγωγούς και τα προϊοντα και τώρα σε μια μοναδική γειτονιά που σας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Μόλις περάσετε την πόρτα του Σελήνη, σίγουρα θα ζήσετε την απόλυτα μοναδική εμπειρία στη Σαντορίνη» είχε πει τότε στο Santorini Magazine.

Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης πούλησε τη Σελήνη πέρυσι. Το εστιατόριο αγοράστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Katikies Garden Hotel στα Φηρά, με τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι, να αναλαμβάνει την κουζίνα του.

«Επιθυμώ να υπάρξει μια συνέχεια του Σελήνη έχει μια πορεία 35 χρόνων και μπορεί να έχει άλλα 35 αλλά δεν είναι πια η φυσική παρουσία και η ιστορία ενός ανθρώπου» είπε στη συνέντευξή του στο Santorini Magazine.