Μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Δευτέρας (11/100 έξω από το Εφετείο στην Αθήνα καθώς εκδικάζεται αυτή την ώρα η έφεση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την απεργία των εκπαιδευτικών σχετικά με την αξιολόγηση στα σχολεία.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχει πλήθος κόσμου, ενώ η λεωφόρος Αλεξάνδρας έχει κλείσει. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, με τη συμμετοχή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη στοιχεία από τις συνδικαλιστικές ενώσεις, να φτάνει στο 70% σε ορισμένες περιοχές.

Το υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει να οριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία καθώς και να απαγορευθεί, ενώ λόγω του κατεπείγοντος η αγωγή που είχε καταθέσει η υπουργός Νίκη Κεραμέως εκδικάστηκε την Παρασκευή.

Συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια

Την ίδια ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν καλέσει έξω από τα Προπύλαιο φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές με κατάργηση αελάχιστης βάσης αγωγής και της τράπεζας θεμάτων. Μετά τη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πορεία.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στο Εφετείο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.