Αισιόδοξο μήνυμα από τον Δήμο Αθηναίων ότι μέσα σε διάστημα ενός έτους, περίπου 30 άνθρωποι κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους την αστεγία και να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Μάλιστα, στην τελευταία προκήρυξη θέσεων εργασίας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), δύο από τους επιτυχόντες ήταν πρώην ωφελούμενοι. 330 άνθρωποι που «σπίτι» τους ήταν ο δρόμος, σήμερα βρίσκονται στεγασμένοι στις τρεις δομές αστέγων του δήμου Αθηναίων : στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, στον Ξενώνα Άστεγων Τοξικοεξαρτημένων και στην Εστία των Αθηνών.

Οι δύο πρώτες δομές δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας σε χρόνο – ρεκόρ, για να δώσουν άμεση, πλην όμως μόνιμη, λύση στο πρόβλημα της αστεγίας στην πόλη.

Άνθρωποι που βρήκαν τη δύναμη, αλλά και τη βοήθεια για να αφήσουν πίσω τους την αστεγία και να «επιστρέψουν», βρίσκοντας δουλειά ή σε κάποιες περιπτώσεις και το δικό τους σπίτι, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία και να ανταλλάξουν απόψεις με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) Γρηγόρη Λέων και εκπροσώπους των φορέων που δραστηριοποιούνται, εδώ και πολλά χρόνια, στην προστασία των αστέγων της πόλης (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αποστολή, Praksis, Γιατροί του Κόσμου, Equal Society). Η συνάντηση-συζήτηση οργανώθηκε στο ΚΥΑΔΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων.

Ο κ. Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook μιλά για 10.575 επιτόπιες παρεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο από τις streetwork ομάδες του Δήμου, σε συνανθρώπους μας που ζουν στον δρόμο, αλλά δεν είναι μόνοι.

10 ΟκτωβρίουΠαγκόσμια Ημέρα ΑστέγωνΟ Δήμος Αθηναίων δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη🏠 3 δομές φιλοξενίας που προσφέρουν καταφύγιο και προστασία σε εκείνους που εξαιτίας των πολύ δύσκολων συνθηκών στη ζωή τους οδηγήθηκαν στην κατάσταση της αστεγίας🚶🏽‍♀️🚶🏼10.575 επιτόπιες παρεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο από τις streetwork ομάδες του Δήμου Αθηναίων σε συναθρώπους μας που ζουν στον δρόμο αλλά δεν είναι μόνοι Μία πόλη ικανή να αγκαλιάζει και να στηρίζει το σύνολο των πολιτών της δεν αποτελεί απλώς ένα όραμα για εμάς, είναι ο βασικός μας στόχοςΚέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Sunday, October 10, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.