Μια προσωπική ιστορία με αφορμή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία μοιράστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αποκαλύπτοντας πως στο δημοτικό αποδείχθηκε ότι ήταν βαριά δυσλεκτικός.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει πως η διάγνωση έγινε μετά από διάφορες εξετάσεις καθώς ήταν ένας κακός μαθητής, σημειώνοντας ότι με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσε το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασε και κατάφερε να έχει Διδακτορικό.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων στέλνει μήνυμα σε όλους τους γονείς με δυσλεκτικά παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν».

Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων για τη δυσλεξία

Αναλυτικά ο Κώστας Μπακογιάννης γράφει στο facebook: «Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός.

Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό.

Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού.

Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση.

Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου.
Θα εκπλαγείτε!».

Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Friday, October 8, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.