Συναγερμός έχει σημάνει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα κορονοϊού.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Από τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν εντοπίστηκε το πρώτο σοβαρό περιστατικό στη δομή, με 49χρονο φιλοξενούμενο να χρειάζεται εισαγωγή στην Κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας, και μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 32 κρούσματα.

Η αύξηση με γεωμετρική πρόοδο των κρουσμάτων, είχε ως αποτέλεσμα ήδη από την αρχή της εβδομάδας να υπάρχει μερικός περιορισμός μετακίνησης στους φιλοξενούμενους και πλέον μόνο πέντε άτομα βγαίνουν ημερησίως εκτός Δομής για τις απαραίτητες προμήθειες και μόνο με rapid test. Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται καμία νέα εισαγωγή ατόμων στη Δομή.

Αν τα ενεργά κρούσματα αυξηθούν και φτάσουν τα 40, αυτόματα η Δομή θα κλείσει και δε θα υπάρχει καμία δυνατότητα εξόδου των φιλοξενούμενων για το διάστημα που θα ισχύσει η γενική καραντίνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.