«Ευχαριστώ τον Θεό, τίποτα άλλο! Και το παιδί που είναι καλά. Είχε έναν άγγελο και έτυχε να είμαι εγώ ο άγγελος αυτός», λέει η γυναίκα που εντόπισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ οδηγούσε, ένα μωράκι που μπουσουλούσε στην άκρη του δρόμου στην Ελασσόνα.

Το παιδί ήταν ολομόναχο και πίσω από την οδηγό ακλουθούσε ένα φορτηγό. Η αντίδρασή της ήταν αστραπιαία για να σώσει το 13μηνών κοριτσάκι. «Με το που κατάλαβα ότι ήταν μωρό, αμέσως πάτησα το φρένο τόσο δυνατά που νόμιζα ότι θα βγω από το αυτοκίνητο», ανέφερε στην κάμερα του Alpha.

To παιδί κατάφερε να μπουσουλήσει σε μια ανηφόρα και να ανέβει σε έναν κεντρικό δρόμο, όπου το εντόπισε λίγη ώρα αργότερα η 26χρονη οδηγός. «Από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου είδα φώτα νταλίκας. Εκεί τα έπαιξα. Λέω μας πήρε σβάρνα και τους δύο. Αλλά ευτυχώς έστριψε. Εγώ φώναζα για βοήθεια, δεν τρόμαξε. Πολύ ήσυχο μωράκι. Πανέξυπνο. Μου έδειχνε με το χέρι».

Η μητέρα εντοπίστηκε μεθυσμένη

Η νεαρή κοπέλα που έσωσε το μωρό στην Ελασσόνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα εντοπίστηκε και βρισκόταν σε εμφανή κατάσταση μέθης. Σε ερώτηση των αστυνομικών για το συμβάν δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις και εξαιτίας της κατάστασης μέθης μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας, όπου τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη.

«Η μητέρα αντιμετωπίζει ψυχολογικά θέματα τα οποία προσπαθεί να τα διαχειριστεί μέσα από το ποτό» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας.

Αστυνομικός τάισε, έκανε μπάνιο και κοίμισε το μωρό

Συγκινημένη η αστυνομικός βάρδιας, μητέρα και η ίδια τριών παιδιών, πήρε πρωτοβουλία για να ηρεμήσει το βρέφος και το πήγε μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι, το τάισε, το έκανε μπάνιο. «Η αστυνομικός έμεινε παραπάνω από την υπηρεσία της. Πήγε στο σπίτι, το τάισε, το έντυσε, το κοίμισε. Τα έκανε όλα γιατί ήταν μάνα», είπε η 26χρονη που βρήκε το μωράκι.

Η μητέρα του παιδιού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η 41χρονη μητέρα υπήκοος Ρουμανίας αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη με εντολή της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας. Κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης του μωρού ενώ κινητοποιήθηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ελασσόνας.