Την οργή και την αγανάκτησή της για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι οι ακροδεξιές και φασιστικές ιδέες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις, ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έχουμε υποχρέωση να φράξουμε το δρόμο στο δηλητήριο του φασισμού μέσα στα σχολεία» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές/τριες και οι εργαζόμενοι/ες δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός. Σημαίνει στέρηση ατομικής και συλλογικής ελευθερίας, άδικοι πόλεμοι και εκμετάλλευση. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν» σημειώνει.

«Μέσα στα σχολεία καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να αντιπαλέψουν τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες. Η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον σχολικό χώρο» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Επίσης ζητά από το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προστατέψουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κλείνοντας η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους μαθητές να βάλουν φραγμό στις φασιστικές αντιλήψεις. «Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές» τονίζει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.