Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν απόψε οι σεισμολόγοι και μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου με θέμα τη Θήβα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡT ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕ, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, στην έκτακτη σύσκεψη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για κάποιον δυνατό σεισμό στη Θήβα, στην οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σεισμική δραστηριότητα με δονήσεις μεγέθους που φτάνουν έως και τα 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σεισμολόγοι θέλουν να μελετήσουν το φαινόμενο στη Θήβα και να δουν αν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, δείχνουν ότι ίσως χρειάζεται να ληφθούν ορισμένα μέτρα.

Η ανησυχία λόγω των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Παράλληλα, ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη των 5,8 Ρίχτερ που χαρακτηρίστηκε κεραυνός εν αιθρία, προβλημάτισε τους ειδικούς και θέλουν να επαναξιολογήσουν την κατάσταση της Θήβας.

Το πόρισμα των ειδικών για την Θήβα, μετά την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση θα διαβιβασθεί στην Πολιτική Προστασία, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ: «Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο Εγκέλαδος για τη Θήβα ή όχι;

Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.