Για την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, η οποία ταρακουνήθηκε από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, είχε μιλήσει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Άκης Τσελέντης.

Πριν από τρεις ημέρες,  με αφορμή έναν σεισμό μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε μιλήσει για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή λέγοντας ότι το «φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα».

Ο κ. Τσελέντης συμβούλευε τους κατοίκους της περιοχής να «συνεχίσουν να ακολουθούν τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγουν τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια».

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος.

Έχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα το οποίο και αυτό παρακολουθούμε.

Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγεται τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια όπως σας έχω πει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣΣήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο…

Posted by Akis Tselentis on Thursday, September 23, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.