Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως χθες Δευτέρα (20/09/2021) ένα κοριτσάκι 2 ετών «ξεχάστηκε» επί πέντε ώρες μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο. Ο οδηγός που απασχολείται σε έναν από τους τρεις ιδιωτικούς σταθμούς της Βάρκιζας, μετά τη παράδοση των παιδιών επέστρεψε σπίτι του, στην περιοχή Πηγαδάκια, μην ελέγχοντας όμως το λεωφορείο. Δυστυχώς, εκεί βρισκόταν ένα μικρό παιδί που κλειδώθηκε στο όχημα χωρίς κανείς από τον σταθμό να τσεκάρει για ποιο λόγο το παιδί απουσίαζε από τον σταθμό. Όταν ξύπνησε το κοριτσάκι έπειτα από πέντε ώρες, ξέσπασε σε κλάματα. Μια περαστική από το σημείο γυναίκα το άκουσε και κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όταν το κοριτσάκι βγήκε από το λεωφορείο βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Οι γονείς της μικρής υπέβαλλαν μήνυση για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbeast πάντως οι έλεγχοι του επιθεωρητή της Περιφέρειας δεν είναι όσο συχνοί θα έπρεπε.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο, μόνο στην Αμερική τα βλέπουμε αυτά» σχολιάζει στο Newsbeast ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και συνεχίζει: «είμαι πραγματικά εξοργισμένος με το γεγονός. Εδώ υπάρχει μια σειρά πολλαπλών, βαριών αμελειών εκ μέρους του παιδικού σταθμού, οι οποίες ξεκινούν από τον οδηγό και συνεχίζονται στον συνοδό στο σχολικό λεωφορείο και έπειτα στον εκπαιδευτικό και στον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού. Ο οδηγός δεν έλεγξε το λεωφορείο, ο συνοδός με τη σειρά του δεν τσέκαρε πόσα παιδιά εξήλθαν και ο υπεύθυνος του σταθμού όπως και ο εκπαιδευτικός στην τάξη, δεν εξακρίβωσαν, δεν ασχολήθηκαν καν με το γιατί το συγκεκριμένο κοριτσάκι έλειπε από τον σταθμό. Το περιστατικό κλονίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ιδιωτική παιδεία».

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Όπως συνεχίζει να μας λέει ο κος Κωνσταντέλλος η περιοχή της Βάρκιζας έχει τρεις ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και …: « όλοι, μέχρι σήμερα θεωρούνταν ότι παρέχουν πολύ καλού επιπέδου υπηρεσίες, ότι έχουν πολύ υψηλά standards».

Όσο γαι το σοκαριστικό γεγονός, ο δήμαρχος λέει το εξής: «Μόλις έμαθα την είδηση σκέφτηκα αμέσως το σοκ που περνάει ένα δίχρονο παιδί που ξυπνάει μόνο του και αρχίζει να κλαίει μέσα σε ένα κλειδωμένο σχολικό λεωφορείο».

Δύο χρόνια έχει να φανεί επιθεωρητής για να ελέγξει σταθμούς στην περιοχή

Σύμφωνα με τον κο Κωνσταντέλλο οι δήμοι, σε συνεργασία με την περιφέρεια είναι υπεύθυνοι για την αδειοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, για ζητήματα πυρασφάλειας, για τα υγειονομικά ζητήματα (όπως π.χ το φαγητό) αλλά και για τον έλεγχο των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος στο απασχολούμενο προσωπικό.

Για την εύρυθμη λειτουργία ενός ιδιωτικού σταθμού υπεύθυνος για τους επιτόπιους ελέγχους είναι ένας ορισμένος επιθεωρητής από την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στη συγκεκριμένη περιοχή, επιθεωρητής για έλεγχο στο σημείο έχει να φανεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προσήγαγε τον οδηγό, ο οποίος πέρασε αυτόφωρο, όπως προσήγαγε και τον συνοδό στο σχολικό λεωφορείο, μια βρεφονηπιακό, την διευθύντρια και την ιδιοκτήτρια του σταθμού. Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.