Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/9) στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τα μαζικά και δωρεάν τεστ κορονοϊού στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Λόγω της συγκέντρωσης, κλειστή ήταν η Σταδίου, ενώ η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, που καλεί στη συγκέντρωση, οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Καμία αναστολή εργασιακών δικαιωμάτων!
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές/τριες στις τάξεις, έως 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Άμεση κάλυψη των κενών.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
  • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση. Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος