Ευρωκαμπάνα για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών

Συνολικά 14 άτομα προσέφυγαν κατά της Ελλάδας


ΕΛΛΑΔΑ
15:39
16/01/2015
Ευρωκαμπάνα για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών
8
loading

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για απάνθρωπη μεταχείριση 14 παράτυπων μεταναστών από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα.

Εκδικάζοντας σήμερα, την προσφυγή Mahammad και άλλοι κατά Ελλάδος, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης που απαγορεύει την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος, σε ταχεία επανεξέταση της νομιμότητας της κράτησης.

Η υπόθεση αφορούσε την προσφυγή δεκατεσσάρων υπηκόων από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου, χωρίς να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι προσφεύγοντες υπέβαλαν αίτηση παροχής ασύλου στις αρχές, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές και στις 22 Φεβρουαρίου 2012, υπέβαλαν καταγγελίες, τόσον για τις συνθήκες κράτησης τους, όσο και για τη συνέχιση της κράτησης τους, εν αναμονή της απέλασης τους.

Στις 2 Μαρτίου 2012, η πρόεδρος του διοικητικού δικαστηρίου της Αλεξανδρούπολης, απέρριψε τις καταγγελίες ως αβάσιμες και ακολούθως προσέφυγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που σήμερα, δικαίωσε τους προσφεύγοντες, καταδικάζοντας την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων και για παραβίαση του δικαιώματος ταχείας επανεξέτασης της νομιμότητας κράτησης.

Με την απόφασή του, το Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει, ως δίκαιη ικανοποίηση, από 8.000 ευρώ σε 11 από τους προσφεύγοντες και από 5.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, σε δύο ακόμη από τους προσφεύγοντες, καθώς και να πληρώσει 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar n1K0SsT

  Δηλαδή οι λαθραίοι λαθρομετανάστες πήραν πίσω το ένα δέκατο από αυτά που είχαν δώσει στους δουλέμπορους. Αυτό που μου άρεσε ήταν η καταγγελία για "συνέχιση της κράτησης τους, εν αναμονή της απέλασης τους".

 2. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ! Φράχτες, εκφασισμός της κοινωνίας, αστυνομοκρατία. ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ η Ελλάδα παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!

  1. avatar karavoskylos

   Mε εντολή Τσίπρα θα ανοίξουν τα σύνορα και θα έρχονται να μας κάνουν και τα αφεντικά.αμα κόπτεστε τοσο πολύ για τους λαθραίους πάρτε Συριζαίοι και κατα δυο στο σπίτι σας!

 3. avatar karavoskylos

  άμα εμείς είμαστε βάρβαροι ας καθόντουσαν στις χώρες τους.πιαστήκανε οι λαθρομετανάστες στον έβρο και ζητάνε και τα ρέστα;μάθανε το κόλπο και μας χορεύουν κανονικά.Στη Τουρκία γιατί δεν τα κάνουν;θα τους δώσουμε και αποζημίωση!τι άλλο θα δούμε!

 4. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ

  η ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή... παρ όλα αυτά τους έφτιαξε και κατάλυμα στην αμυγδαλέζα όμως κι ας έρχονται παράνομα...! συγνώμη αλλά μήπως θέλουν να τους βάλουμε kαι σε πεντάστερο ξενοδοχείο που τους φιλοξενήσαμε κιόλας αντί να τους αφήσουμε να σκυλοπνίγουν μέσα στο αιγαίο?????? εδώ η ελλάδα δεν μπορεί να θωρακίσει ούτε τους έλληνες με τόσους ξένους παράνομους που έχουμε γεμίσει κάνουν και παράπονα από πάνω??? ουστ από δω πια... ούτε στα τρένα δεν μπορείς να κάτσεις γέμισε ο τόπος...! κι έχεις και τον τσίπρα να λέει ότι θα τους νομιμοποιήσει κιόλας...!!!!!!

 5. avatar giannis alex

  Υποθέτω στην Τουρκία από όπου ήρθαν οι παρανομοι λαθρομετανάστες, τους είχαν στα όπα - όπα, μέσα στη χλιδή. Μην ανησυχείται, ο συριζα θα σας στελνει στο χίλτον.

 6. avatar psycho killer

  Να καταφύγει και η μικρή Μυρτώ στο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα από λαθρομετανάστη, που έμμεσα χάρη στο συμβούλιο αυτό απέκτησε δικαιώματα ο Πακιστανός λαθρομετανάστης όπως και χιλιάδες άλλοι σαν αυτόν.

 7. avatar dinastis13

  αφού εμείς σαν χώρα είμαστε απάνθρωποι όπως λένε οι άνθρωποι της ευρώπης που είναι όπως προσπαθούν να μας πείσουν τόσο μεγαλόψυχοι , γιατί δεν τους δέχοντε και αυτοί στις χώρες τους και μας τους έχουν βάλει όλους στην δική μας ? Η μεγαλοψυχία τους δηλαδή δεν περιγράφετε .....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει