Με λουλούδια και σημειώματα έχει γεμίσει το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο βρίσκεται στον Γαλατά Χανιών, την ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που θα τον φιλοξενεί στην «αγκαλιά» της για πάντα.

Φίλοι, συγγενείς, θαυμαστές του σπουδαίου Μίκη έχουν γεμίσει την πατρική του κατοικία με μαντινάδες και στίχους των τραγουδιών που θα ηχούν για πάντα στα αυτιά του ελληνικού λαού. Δεν λείπουν φυσικά τα σημειώματα με τα οποία οι πολίτες ευγνωμονούν τον μουσικοσυνθέτη για το έργο του και την κληρονομιά που αφήνει στην Ελλάδα.

Στη γωνία από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται μία πινακίδα που καθοδηγεί όσους θέλουν να επισκεφτούν την οικία της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Στο εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να δει κανείς οικογενειακές φωτογραφίες του Μίκη Θεοδωράκη, εικόνες από τη ζωή του αλλά και προσωπικά του αντικείμενα.

Μίκης Θεοδωράκης: Δείτε φωτογραφίες από το πατρικό σπίτι του

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.