Για τη σχέση που είχε ο πατέρας του με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών το πρωί της Πέμπτης (2/9) μίλησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Ο γιος του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση μιλώντας στο Mega είπε: «Όσο ζούμε κι αναπνέουμε θα ακούμε Μίκη Θεοδωράκη, όσο θα υπάρχει Ελλάδα.Οι δύο τους ξεδίψασαν μια ολόκληρη Ελλάδα με τα τραγούδια τους. Οι δυο τους αγαπήθηκαν πολύ. Θυμήθηκα ένα αρχειακό υλικό που ο Μίκης αναφέρει ότι με τον “Γρηγόρη είμαστε συνέταιροι και στη ζωή και στον θάνατο”»

«Έχω ζήσει ιστορικές συναυλίες των δυο τους» ανέφερε.

«Ένας άνθρωπος ανήσυχος που πάντα στη ζωή του έψαχνε. Κουράστηκε, πολεμήθηκε κι έφυγε ήσυχα. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην Ελλάδα μας, οι άνθρωποι σαν το Μίκη είναι η σημαία μας, η κληρονομία μας, το DNA μας», τόνισε.

«Όταν έφυγε ο Γρηγόρης δεν μπορούσε να μιλήσει από τη συγκίνησή του. Είχαν μια σχέση στοργής. Θα συναντηθούν και θα ξαναδημιουργήσουν. Γνωρίστηκαν παιδιά στη Μακρόνησο. Ο Μίκης σπούδαζε μουσική και γνωρίστηκαν εντελώς συμπτωματικά», διηγήθηκε ο γιος του Μπιθικώτση.

«Ο πατέρας μου τον είχε αποκαλέσει Μέγα Αλέξανδρο της Ελλάς», υπογράμμισε και δεν κατάφερε να ξεχωρίσει μόνο ένα τραγούδι.