Την περιπέτεια που έζησε νοσώντας βαριά από κορονοϊό περιγράφει η 30χρονη Ρεβέκκα Κινίνη, η οποία έδωσε μάχη για τη ζωή της τον Ιούλιο στη ΜΕΘ του Σωτηρία, λέγοντας ακόμα ότι ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε κοντά της εξαιτίας της άσχημης κλινικής εικόνας της.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η 30χρονη που δεν είχε κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, είπε ότι έφτασε στο σημείο να ακούει από τους γιατρούς ότι αν καθυστερούσε μια ημέρα να πάει στο νοσοκομείο θα πέθαινε στο σπίτι της. Παράλληλα έστειλε ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, καθώς παραδέχθηκε ότι μετάνιωσε που δεν είχε εμβολιαστεί.

«Αν δεν πήγαινα 22 Ιουλίου στο Σωτηρία – στις 23 μου είπαν ότι θα πέθαινα στο σπίτι μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η 30χρονη κόλλησε κορονοϊό τον περασμένο Ιούλιο και παρά το νεαρό της ηλικίας της αλλά και την απουσία υποκείμενων νοσημάτων βρέθηκε να δίνει μάχη στη Μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία.

«Είχα 82 οξυγόνο – λιποθύμησα και πήγα στο νοσοκομείο. Ήρθε η κυρία Γκάγκα που την ευχαριστώ για όλα και ο κύριος Τσιόδρας, με είδαν από το παράθυρο, την κατάστασή μου και την κλινική μου εικόνα και είπαν ότι το καλύτερο για εμένα είναι να μπω στην εντατική» αναφέρει. 

Όπως περιγράφει ο καθηγητής Τσιόδρας έσκυψε πάνω από την περίπτωσή της εξαιτίας της άσχημης κλινικής εικόνας της αλλά και του νεαρού της ηλικίας της: «Μου είπε και εκείνος είσαι πολύ νέα θα τα καταφέρεις . Δεν ήξερα και εγώ γιατί μπαίνω στην εντατική δεν μου λέγαν ότι είμαι τόσο βαριά. Είπα εντάξει – δεν μπορούσα να μιλήσω κιόλας – του είπα πάμε». 

Για έξι ημέρες έδωσε μάχη στη ΜΕΘ: «Ήταν 50 -50 αν θα διασωληνωθώ, έπρεπε να βάλω την ειδική μάσκα  – ουσιαστικά θα καθαρίσουν τα πνευμόνια σου και θα φύγει η φλεγμονή που ήταν σαν κομμάτια σπασμένου γυαλιού – κομμάτια που έσπαγαν τους πνεύμονές μου. Είμαι η νεότερη που μπήκε στη ΜΕΘ 2 του Σωτηρία». 

Και εκείνη και ο σύντροφός της δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς ένας γιατρός της είχε πει να το αποφύγει λόγω αλλεργιών. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε, είπε «σίγουρα, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά. Και εκείνος να νοσήσει βαριά και εγώ έφτασα στο χείλος του γκρεμού, στην οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, στο παραλίγο να πεθάνω. Σίγουρα το μετανιώνω, αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ για να πω πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο». 

Η αποθεραπεία της ήταν δύσκολη… έκανε φυσιοθεραπείες ενώ μέχρι και σήμερα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.