Προσωρινά κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Δραπετσώνας από το ύψος της Ιχθυόσκαλας προς Πειραιά και από την πύλη Ε-1 προς Πέραμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρεια Αττικής, και σε συνέχεια ανατροπής βυτιοφόρου στο σημείο, νωρίτερα τη Δευτέρα.

«Σήμερα στις 5:50 τα ξημερώματα βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς 25 τόνων ασφαλτικού υλικού κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί, στην περιφερειακή της Δραπετσώνας, με κατεύθυνση προς Πειραιά ακριβώς μετά την έξοδο του πρώτου τούνελ.

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφριά, ενώ υπήρξαν σημαντικές υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο. Το παχύρευστο και επικίνδυνο υλικό διέρρευσε στο οδόστρωμα και στα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων, γεγονός που ενέχει περιβαλλοντικούς κινδύνους», αναφέρει η περιφέρεια για το περιστατικό.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής σε απόλυτο συντονισμό με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιώς και Νήσων καθώς και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος προκειμένου να διαχειριστούν το συμβάν, προστίθεται.

Έπειτα από το συμβάν, «διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Δραπετσώνας όπου επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους αναδόχους συντήρησης του οδικού δικτύου και την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης προκυπτόντων αποβλήτων «Polyeco ΑΕ», προκειμένου τα απόβλητα να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επεξεργαστούν με σύννομο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.

Ταυτόχρονα το επικίνδυνο υλικό θα απομακρυνθεί και από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων για να αποκατασταθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας του οδικού δικτύου, ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το υλικό να μην επεκταθεί περαιτέρω».

Παράλληλα, «με γνώμονα την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, θα γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση νέου αντιολισθηρού οδοστρώματος».

Επισημαίνεται, τέλος, πως τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής καταβάλλουν «κάθε δυνατή προσπάθεια» προκειμένου η Λεωφόρος Δραπετσώνας να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία αύριο, Τρίτη 31 Αυγούστου.