Για την πιο δύσκολη ίσως μέρα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Αττική αυτές τις τέσσερις ημέρες όπου εκδηλώνονται φωτιές με μαζικό χαρακτήρα, σε πολλές περιοχές της χώρας, μίλησε στο Newsbeast ο περιφερειάρχης Αττικής, Τα όσα μας λέει αποτυπώνουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο νομός Αττικής.

«Τα εναέρια μέσα σταματούν να πετούν καθώς ήρθε η νύχτα. Την ίδια ώρα, τα επικίνδυνα, ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Ένα από τα πιο δύσκολα, το οποίο τώρα είναι σε έξαρση είναι αυτό σε Άγιο Στέφανο στον οικισμό των Ποντίων αλλά και στο Πευκόφυτο.

Καίγεται επίσης σε ένα έτερο επικίνδυνο μέτωπο η κορυφογραμμή της Μαλακάσας. Η φωτιά είναι στην πλαγιά, προς Εθνική. Είναι πολύ απειλητικό κι αυτό το μέτωπο.

Τρίτο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό στη Βαρυμπόμπη, το οποίο προκλήθηκε από αναζωπύρωση στα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόϊ. Είναι ένα μέτωπο που μας φοβίζει και για αυτό και εκκενώθηκαν οι οικισμοί σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες.

Έχουμε ακόμα μια δύσκολη φωτιά στο Σούνιο, η οποία ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και άλλη μια που ξεκίνησε από τα Λατόμεια Μουσαμά και απειλεί Ποικίλον όρος και Πετρούπολη.

Σημειώθηκαν μέχρι και δύο απόπειρες εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως, εκεί μάλιστα είχαμε και τη σύλληψη ενός ύποπτου ατόμου.

Είναι μια ημέρα που άφησε μεγάλα τραύματα και έχει και αρκετή δυναμική μπροστά της, είναι μια ημέρα που απείλησε και απειλεί τεράστιο κομμάτι της Αττικής. Το βράδυ θα κρεμόμαστε από τη συμπεριφορά των ανέμων».