Διδάκτορας της επιστήμης των μαθηματικών ανακηρύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Παρισιού ο έγκλειστος εδώ και 19 χρόνια αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Ο επονομαζόμενος «Λάμπρος» γίνεται με αυτό τον τρόπο ο πρώτος κρατούμενος στη χώρα μας που καταφέρνει να ολοκληρώσει όλους τους κύκλους σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης ενώ και για τη Γαλλία είναι η πρώτη φορά που μια διδακτορική διατριβή εκπονείται εξ ολοκλήρου μέσα από σωφρονιστικό κατάστημα.

Το ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης, υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή που είχε ως θέμα την «επίλυση των εξισώσεων των Navier – Stokes χωρίς κατακόρυφο ιξώδες» μέσω τηλεκπαίδευσης, από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ενώπιον της επιτροπής των καθηγητών του Universite de Paris.

Ο Γιωτόπουλος ζούσε για χρόνια στο Παρίσι, είχε εγκατασταθεί εκεί για πρώτη φορά το 1962 αρχίζοντας να σπουδάζει μαθηματικά και εν συνεχεία οικονομικά, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές του. Μετά τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2002, πραγματοποίησε ως φυλακισμένος πια, μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master 2, στα Θεμελιώδη Μαθηματικά με ειδίκευση στον τομέα της μηχανικής ρευστών στο πανεπιστήμιο Paris 7 και τώρα πήρε και το διδακτορικό.

Θυμίζουμε ότι ο 77χρονος σήμερα αρχειομαρξιστής, έχει καταδικαστεί 17 φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, καθώς επίσης και σε ληστείες και εκρήξεις. Ο ίδιος από την πρώτη στγμή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τον ενέπλεξαν συγκατηγορούμενοί του, προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση βάσει του τότε νέου αντιτρομοκρατικού νόμου