Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του Ιάσονα που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή πριν από πέντε μήνες, διοργάνωσε η αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. Μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα MEGA», η προπονήτρια στίβου Μαρία Πολύζου στάθηκε στην σπουδαία πρωτοβουλία των γονιών του Ιάσονα που όπως είπε «είχαν το θάρρος και την ψυχική δύναμη να δωρίσουν τα όργανά του» αλλά και στην προσπάθεια του Αθλητικού Σωματείου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

«Θα πρέπει να προσφέρουμε όπως μπορούμε, ό,τι μπορούμε. Ενημερώθηκα ότι πάνω από 10.000 νεφροπαθείς περιμένουν μόσχευμα. Είμαστε στην τελευταία θέση της Ευρώπης όσον αφορά στη δωρεά οργάνων. Εγώ προσωπικά, έχοντας περάσει καρκίνο, ξέρω τι σημαίνει νοσοκομεία, ξέρω τι είναι να παλεύεις για τη ζωή σου, θα γίνω δωρητής», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Ιάσονα δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ότι «ο θάνατος και η απώλεια, μόνο με αγάπη και με ζωή μπορεί να αναπληρωθεί».

«Θα ήθελα μέσω εσάς να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους ανθρώπους που κατάφεραν σήμερα, τιμήσουν εμένα, την οικογένεια μου και προπαντός τη μνήμη του γιου μου. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια γιατί στήριξε αυτή την προσπάθεια και το Σύλλογο μεταμοσχευμένων που μας έχει αγκαλιάσει με απίστευτη αγάπη, με σεβασμό και μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να βελτιώσουμε λίγο όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε μετά το χαμό του παιδιού μας», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου Ιάσονα.

Συγκινημένος ο πατέρας του άτυχου νέου, μίλησε για τη στιγμή της απόφασης να δωρίσει το βράδυ που κρίθηκε από τα ιατρικά τεστ εγκεφαλικά νεκρός, τα ζωτικά όργανα του παιδιού του, «ήταν η πιο εύκολη απόφαση που πήραμε ομαδικά σαν οικογένεια», είπε μεταξύ άλλων.