Θετικό αποτέλεσμα είχαν οι τιτάνιες προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε όλα τα πύρινα μέτωπα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα (πάνω από 50), με τα βασικά προβλήματα να υπήρχαν στα Νέα Στύρα στην Εύβοια, τον Βαρνάβα και τον Ασπρόπυργο.

Συνολικά για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αττικής, 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχε ο Στρατός με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Νέα Στύρα Εύβοιας: Βελτιωμένη εικόνα με το πρώτο φως της μέρας

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στα Νέα Στύρα Εύβοιας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, με την συνδρομή από τον Στρατό, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Βαρνάβας: Σε ύφεση η φωτιά

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στον Βαρνάβα, με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής να κάνει λόγο για διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., με την συνδρομή του Στρατού, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Ασπρόπυργος: Οριοθετήθηκε η φωτιά

Στην οριοθέτηση της φωτιάς που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στον Ασπρόπυργο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Σοφός προχώρησε η Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, παραμένοντας σε επιφυλακή λόγω διάσπαρτων εστιών που υπάρχουν στο εσωτερικό.