Το καλοκαίρι είναι γεμάτο αρώματα, χρώματα και γεύσεις που αποτυπώνονται στη μνήμη μας και μένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο. Αναμφισβήτητα, το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μοναδικό! Ο ήλιος λάμπει περισσότερο από ποτέ και από τα ανοιχτά παράθυρα ξεπροβάλλουν μυρωδιές από τα πιο υπέροχα μαγειρεμένα φαγητά.

Και ποιος δεν θυμάται το πρώτο του παγωτό κάθε καλοκαίρι ή τη δροσερή φέτα καρπούζι μετά την παραλία; Θαλασσινά, σαλάτες και κοκτέιλ είναι κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές. Ποιος, όμως, μπορεί να διαλέξει και να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα: «Τι θα φάμε σήμερα;»; Ευτυχώς, το νέο τεύχος AB Food Stories ήρθε και έχει τις πιο φρέσκες ιδέες για το καλοκαιρινό τραπέζι.

Μέσα από τις σελίδες του, ταξιδεύουμε στα ελληνικά νησιά και δοκιμάζουμε τις πιο εμβληματικές και απολαυστικές συνταγές. Ανακαλύπτουμε μοντέρνες εκδοχές των παραδοσιακών λαδερών και μετατρέπουμε φημισμένα γλυκά σε δροσιστικά παγωτά. Επιλέγουμε τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το οπωροπωλείο των καταστημάτων ΑΒ, για να φτιάξουμε ζουμερές σαλάτες και μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Το νέο AB Food Stories θα αποτελέσει τον αγαπημένο μας γαστρονομικό οδηγό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού περιλαμβάνει λαχταριστές ιδέες για καθημερινά μαγειρέματα που γίνονται εύκολα και γρήγορα με υλικά εποχής. Μουσακάς, κριθαρότο, γεμιστά με κινόα και τοματοσαλάτες είναι μερικές από αυτές τις ιδέες.

Και επειδή το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να αρχίσουμε να #allazoumesinithies, βάζουμε τις βάσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και με ανανεωμένη διάθεση, αξιοποιούμε την τεράστια ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά που μας δίνει η ελληνική γη και οργανώνουμε πικνικ με άκρως καλοκαιρινές εύκολες συνταγές, που θα πάρουμε μαζί μας είτε στην παραλία είτε σε εκδρομή στο βουνό. Επίσης, μαγειρεύουμε ένα δροσερό και ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα με μια πανδαισία γεύσεων που θα συναρπάσει τους καλεσμένους μας. Προτείνουμε υγιεινές εναλλακτικές σε αγαπημένα γλυκά, ενώ αξιοποιούμε τα λίγα που μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο ή στο ντουλάπι και φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα γεύματα για κάθε στιγμή της ημέρας.

Και μιας και θα έχουμε ταξιδιάρικη διάθεση, θα φύγουμε για λίγο από την Ελλάδα και θα «πεταχτούμε» στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου για να δοκιμάσουμε γεύσεις της ιαπωνικής κουζίνας. Θα πειραματιστούμε με υλικά και συνδυασμούς όχι και τόσο γνωστούς, που όμως δημιουργούν εδέσματα με άλλον αέρα και φιλοσοφία.

Θα δοκιμάσουμε, λοιπόν, εξαίσια sushi rolls και άλλα χαρακτηριστικά ιαπωνικά πιάτα και θα μυηθούμε σε μία εντελώς διαφορετική γαστρονομική εμπειρία. Εμπνευσμένα γευστικά ταιριάσματα με σολομό, γαρίδες, ρύζι και λαχανικά συνοδευόμενα από διαφορετικές εκδοχές σάλτσας σόγιας θα δώσουν ένα εξωτικό αέρα στις βραδιές μας.

Kαι όπως συνηθίζεται, κάθε όμορφη καλοκαιρινή βραδιά αρχίζει και τελειώνει με ένα κοκτέιλ. Ετοιμάζουμε παγωμένα ποτά με φρέσκα φρούτα και συνοδεύουμε τις νύχτες του καλοκαιριού με απίθανους συνδυασμούς που μας ταξιδεύουν, έστω και για λίγο, σε καλοκαιρινά πάρτι και εξωτικούς προορισμούς. Βότκα, Ρούμι, τεκίλα και τζιν αναμειγνύονται με απολαυστικά φρούτα και χυμούς σε ευφάνταστες συνταγές που προσφέρουν μια όαση δροσιάς ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Όλα όσα μας θυμίζουν καλοκαίρι, λοιπόν, βρίσκονται στις σελίδες του φανταστικού νέου τεύχους του AB Food Stories. Και όπως πάντα, με την αγορά του στο συμβολικό ποσό των 0,30€, κάνουμε μαζί μια πράξη αγάπης, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του δίνονται για την κάλυψη των αναγκών του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων που στηρίζουν χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.