Παράσταση διαμαρτυρίας για την έγκυο εργαζόμενη, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απειλών από την εταιρία στην οποία εργάζεται, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης, στο περιθώριο της συνάντησης που έχει οριστεί με την εργοδότρια εταιρία.

Κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα», τα μέλη του σωματείου ζητούν ξεκάθαρες αποφάσεις απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Η 33χρονη γυναίκα που βρίσκεται πια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη προσέφυγε στο Σωματείο και κατήγγειλε πλήθος αυθαιρεσιών σε βάρος της: από καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων της ως και έμμεσες απειλές περί απόλυσης, λόγω της εγκυμοσύνης της.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αναφέρει:

«Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στήριξε και στηρίζει το μέλος του στις νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις της κατά της εργοδότριας της εταιρείας, διεκδικήσεις οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί ενώπιον της επιθεώρησης εργασίας.

Δεν πρόκειται δε, να μπει σε κανενός είδους διάλογο με την εργοδοσία μέσω των ΜΜΕ. Η απάντηση θα δοθεί ενώπιον των αρμοδίων αρχών αλλά και από το εργατικό κίνημα, το οποίο θα αγωνιστεί για να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον ανάλογες αυθαιρεσίες σε βάρος εργαζομένων.

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας».