Δύο αθλητικά κέντρα όπως επίσης και δύο παιδικές χαρές στον Νέο Κόσμο αναγεννήθηκαν μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του δήμου Αθηναίων, με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Αθηναίων τα δύο αθλητικά κέντρα εκσυγχρονίστηκαν πλήρως σε υποδομές, ενώ με εικαστικές παρεμβάσεις μετατράπηκαν παράλληλα «σε χώρους που συναντάται η σύγχρονη τέχνη και ο αθλητισμός».

Επίσης, οι παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν ολικά, με δάπεδο ασφαλείας και νέα δημιουργικά όργανα παιχνιδιού. Πολυσύνθετα δεντρόσπιτα, σπιτάκια νηπίων με πύργους, γέφυρες, πάνελ δραστηριότητας, τούνελ, τσουλήθρα, κούνιες, δίσκους ισορροπίας, τραμπάλες, αλλά και τραμπολίνο, όλα με φυσικά υλικά και πιστοποίηση TUV, ενώ τοποθετήθηκε ειδικός εξοπλισμό και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο SAME 84, γνωστός για τις τοιχογραφίες του σε μεγάλη κλίμακα και τα δημόσια έργα τέχνης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, δημιουργεί στο γήπεδο μπάσκετ στο 39ο αθλητικό κέντρο ένα γιγαντιαίο αφηρημένο γκράφιτι. Με έμφαση στα έντονα χρώματα, με ιδέες και υφές καθημερινές, δημιουργεί μια «ανάσα» αισιοδοξίας και χαράς.

Ένας ιδιότυπος καμβάς για τον εικαστικό Ath1281, γίνεται το γήπεδο στο 60ο αθλητικό κέντρο. Εκεί ο καλλιτέχνης με τις χαρακτηριστικές φιγούρες του, φιλοτεχνεί έναν φαντασιακό κόσμο όπου άνθρωπος, πανίδα και χλωρίδα δημιουργούν από κοινού μία αθλητική ομάδα, την «teamearth» με στόχο τη νίκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ακόμη μία παρέμβαση αναβάθμισης δημόσιων χώρων της Αθήνας και κυρίως για παιδιά και νέους. «Είναι ακόμη μία απόδειξη ότι η συνεργασία και η συμμετοχή για την ανάπτυξη της πόλης, δίνει πάντα σημαντικό αποτέλεσμα. Όπως έγινε και στην συγκεκριμένη παρέμβαση με την στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο ευχαριστούμε θερμά» συμπληρώνει.

«Η νέα καθημερινότητα χτίζεται γειτονιά – γειτονιά. Στον Νέο Κόσμο το 39ο Αθλητικό Κέντρο στη συμβολή των οδών Σαρκουδίνου και Κασομούλη και το 60ο Αθλητικό Κέντρο στην οδό Χέλντραϊχ στο Πάρκο Δουργουτίου όπως και οι παιδικές χαρές της περιοχής ξανάνιωσαν» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων.

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Η νέα καθημερινότητα χτίζεται γειτονιά – γειτονιά. Στον Νέο Κόσμο το 39ο Αθλητικό Κέντρο στη συμβολή των οδών…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Thursday, July 1, 2021