Φοιτητές της Νομικής κέρδισαν το Χάρβαρντ

Συμμετείχαν σε διεθνές διαγωνισμό εικονικής δίκης και κατέκτησαν την τρίτη θέση


ΕΛΛΑΔΑ
19:58
15/11/2014
Φοιτητές της Νομικής κέρδισαν το Χάρβαρντ
4
loading

Είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαζί με άλλους συμφοιτητές της πήρε μέρος στον παγκόσμιο γύρο του διεθνούς διαγωνισμού εικονικής δίκης που έγινε φέτος από τις 24 ως τις 26 Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με αξιοθαύμαστη επιτυχία. Κι αφού μαζί με όλη την ομάδα ξεπέρασαν το «σκόπελο» των προκριματικών, τον περασμένο Αύγουστο, όπου πήραν μέρος 79 πανεπιστημιακά ιδρύματα απ' όλο τον κόσμο, έφτασαν στον τελικό γύρο μαζί με άλλα 40 πανεπιστήμια και κατέκτησαν την τρίτη θέση!

Η Θεοδώρα Κουτεντάκη, από το Ηράκλειο, ανήκε στην επιτυχημένη ομάδα της Νομικής Αθηνών, που κατέκτησε την υψηλή διάκριση σε αυτόν τον ιδιότυπο διαγωνισμό και είναι χαρακτηριστικό πως κατόρθωσαν να ξεπεράσουν φημισμένα πανεπιστήμια για να κατακτήσουν αυτή την περίοπτη θέση, όπως το Χάρβαρντ!

Μάλιστα το αντικείμενο της εικονικής δίκης στο οποίο διαγωνίσθηκαν ήταν αρκετά γνωστό στην ελληνική κοινωνία αφού αφορά την υπόθεση των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και είδαν τα ομόλογα τους να κουρεύονται και να μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα!

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε προσφυγή ξένου hedge fund, κατόχου κρατικών ομολόγων, που αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων αυτών στο πλαίσιο αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους του κράτους-εκδότη, η οποία διευκολύνθηκε μέσω της επιβολής, δια νόμου, ρητρών συλλογικής δράσης.

Ως εκ τούτου, οι φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν σειρά πολύπλοκων νομικών ζητημάτων, μεταξύ άλλων, ως προς τη δικαιοδοσία και το παραδεκτό της επενδυτικής προσφυγής, τη δίκαιη και επιεική μεταχείριση του προσφεύγοντος, καθώς και την επίκληση της άμυνας της κατάστασης ανάγκης από το κράτος-εκδότη των ομολόγων.

Όμως η Θεοδώρα και τα άλλα παιδιά τα κατάφεραν και έφεραν στις αποσκευές τους το χάλκινο μετάλλιο, αποδεικνύοντας πως στην Ελλάδα της Κρίσης και της απαξίωσης των θεσμών υπάρχουν ακόμα πανεπιστημιακά τμήματα και φοιτητές που μας κάνουν όλους περήφανους!

Η 23χρονη Ηρακλειώτισσα, πρώην μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, μπορεί πια να ονειρεύεται μια λαμπρή πορεία στη Νομική Επιστήμη και απέδειξε περίτρανα πως έχει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει!

Πηγή: cretalive.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Celtic

  Συγχαρητήρια και μπράβο,αλλά γιατί εστιάζετε μόνο σ\'αυτήν ενώ πρόκειται για ομάδα; Είπαμε,cretalive,αλλά μην είστε τόσο τοπικιστές. Ούτε τα ονόματα των άλλων παιδιών αναφέρετε.

 2. avatar pan

  Και ειναι απο αυτους τους πετσακες που κάνουν κατάληψη στο πανεπιστήμιο λες και είναι τσιφλίκι τους...Τα συγκεκριμένα παιδιά διαβαζουν,έχουν πάθος και ενδιαφέρονται για το πανεπιστήμιο τους..

 3. avatar jasmine

  Αυτή είναι η γενιά που πρέπει να καμαρώνουμε.

 4. avatar Κι η αλλη πλευρα

  στη Νομική, και όχι μόνο....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει