Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων καλεί τα μέλη της σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο (11.00 π.μ.) και μεθαύριο (9.00 π.μ.) στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή της, υποχρηματοδοτείται το δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρηθεί και να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος των δικαστών, εργαζομένων, δικηγόρων, πολιτών κ.ά.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η πολιτική του να υποχρηματοδοτεί τη Δικαιοσύνη καθιστά τη λειτουργία των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας προβληματική. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για αποκατάσταση των βλαβών του κλιματισμού και των ανελκυστήρων στα κτήρια των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, αυτό σε ουδεμία ουσιαστική ενέργεια έχει προβεί, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους (δικαστές, υπαλλήλους και διαδίκους) να είναι επικίνδυνες – (εγκλεισμός χρηστών εντός του θαλάμου των ανελκυστήρων). Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι σε συνθήκες καύσωνα να εργάζονται σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του υπουργείου».

Παράλληλα, η Ένωση απαιτεί την άμεση αντικατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων και των ανελκυστήρων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.