Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης διαβίβασε ο εισαγγελέας τα στοιχεία που τού προσκόμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, σχετικά με τα υπαίθρια πάρτι που διοργανώνονται τον τελευταίο καιρό στο πανεπιστημιακό κάμπους.

Ο εισαγγελέας ζητεί από την Ασφάλεια να συσχετιστεί η αναφορά του πρύτανη με τα δυο περιστατικά τραυματισμών νεαρών που συνέβησαν πρόσφατα στο περιθώριο ισάριθμων πάρτι και ερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της πόλης. Επιπλέον, έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που κατήγγειλε ο κ. Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο της ίδιας αναφοράς, συνδεόμενα με φοροδιαφυγή και νόθευση ποτών.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ έθιξε τρεις πυλώνες αναφορικά με τα πάρτι: ο πρώτος της υγειονομικής διάστασης, ο δεύτερος έχει να κάνει με την ασφάλεια και ο τρίτος με την παράνομη οικονομική δραστηριότητα. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον εισαγγελέα, είπε ότι τέτοιες συναθροίσεις τη δεδομένη περίοδο μπορεί να λειτουργήσουν σαν «υγειονομική βόμβα», τονίζοντας ότι υπάρχει μια «ανεξέλεγκτη κατάσταση», που καμία είδους εγκληματικότητα και παραβατική συμπεριφορά δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ξεκαθάρισε δε, ότι οι διοργανωτές των πάρτι δεν έχουν να κάνουν με φοιτητικές παρατάξεις και φοιτητικούς συλλόγους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.