«Δεν εύχομαι σε κανέναν να το περάσει», ήταν μια από τις πρώτες κουβέντες του Περικλή Παναγόπουλου όταν έληξε η περίοδος ομηρίας του στα χέρια των απαγωγέων του. «Με έσωσε η πίστη μου», είπε ο Μανώλης Καραμολέγκος, ενώ ο Γιώργος Μυλωνάς τόνισε πως «ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Και οι τρεις βρέθηκαν στην ίδια θέση.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί επιχειρηματίες έχουν απαχθεί σε υποθέσεις που συγκλόνισαν:

Ιανουάριος 2014. Ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος επιστρέφει στο σπίτι του όταν πέφτει σε ενέδρα των απαγωγέων του στο Γέρακα. Τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ και εξαφανίστηκαν. Ο επιχειρηματίας έμεινε μόνος με έναν από τους απαγωγείς του και τον έπεισε να παραδοθεί. Λίγες μέρες μετά συνελήφθη άλλος ένας συνεργός του, ενώ λύτρα δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Βούλα 12Δεκεμβρίου 2013. Ο Κίκος Μαρτίνος είχε μόλις φύγει από τα γραφεία της οικογενειακής τους επιχείρησης όταν ένα ογκώδες βαν του έκλεισε το δρόμο. Άγνωστοι οπλισμένοι με καλάζνικοφ επιχείρησαν να τον περικυκλώσουν, αλλά ο ίδιος αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο. Έβαλε όπισθεν και με το αυτοκίνητο του εμβόλισε το βαν.

Βούλα 12 Ιανουαρίου 2009. Τρεις γεροδεμένοι και μαυροφορεμένοι άνδρες κατεβαίνουν από το όχημα τους. Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος ήταν ο στόχος και βρέθηκε στο έλεος τους. Ολόκληρη εγκληματική ομάδα συνελήφθη για την απαγωγή του, με εγκέφαλους τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Γιάννη Σκαφτούρο, όπως προέκυψε στη δίκη.

Η Νέλλυ Μυλωνά αντάλλαξε τη ζωή του συζύγου της με τα εκατομμύρια ευρώ που κατάφερε να συγκεντρώσει, όταν απήχθη στις 9 Ιουνίου του 2008. Οι αστυνομικοί σημάδεψαν τα χρήματα, η ανταλλαγή έγινε με επιτυχία και οδήγησαν τον βιομήχανο έξω από τα Γιαννιτσά δίνοντας του ένα αυτοκίνητο για να επιστρέψει μόνος του στο σπίτι του. Σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν οι πέντε δράστες της απαγωγής του, με φερόμενο ως εγκέφαλο τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος διαφεύγει.

Δείτε το βίντεο του Alpha: