Το Hellenic American College/Hellenic American University πραγματοποίησε την Ετήσια Ημέρα Καριέρας και Πρακτικής Άσκησης (2021 Career & Internships Day) στις 31 Μαΐου 2021. Η φετινή εκδήλωση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19, φιλοξένησε πάνω από 15 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες σε τομείς από τη γλωσσική εκπαίδευση και τη μετάφραση έως την πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες, την αεροπορία και τη βιομηχανία παιχνιδιών. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Hellenic American University, Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, στο εισαγωγικό του σχόλιο: «Η σταδιοδρομία φοιτητών και αποφοίτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής του ιδρύματος. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός είναι προσφέροντας στους φοιτητές μας ευκαιρίες πέραν του περιβάλλοντος τάξης ή του εργαστηρίου».

Ο κ. Κόσκος συνέχισε υπογραμμίζοντας τη σημασία και τα αποτελέσματα των συνεργασιών μεταξύ του ιδρύματος και των εταιρειών και πώς αυτές μπορούν να φέρουν σημαντικά οφέλη στους φοιτητές: ευκαιρίες κατάρτισης έως διευρυμένα επαγγελματικά δίκτυα. 

Η εκδήλωση σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές και αποφοίτους να δικτυωθούν με επιτυχημένες εταιρείες και να ανταλλάξουν ιδέες και πληροφορίες σχετικά με πιθανή απασχόληση ή μελλοντικές συνεργασίες. Στις συνεδρίες τους, εκπρόσωποι από συμμετέχουσες εταιρείες ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις προοπτικές σταδιοδρομίας στον τομέα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, ενθάρρυναν τους φοιτητές ν’ αναζητήσουν δυνατότητες πρακτικής άσκησης για ν’ αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να βελτιώσουν τις ήπιες δεξιότητές τους και τους κάλεσαν να προωθήσουν τα βιογραφικά τους και να επικοινωνήσουν σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης στους οργανισμούς τους.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην εκδήλωση ήταν η κ. Κική Αυγουστάτου, HR Manager and Business Excellence Randstad Hellas και η κ. Μαρία Παπαζέκου, Employee Relations and Talent Acquisitions Randstad Hellas, οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό τις γνώσεις τους σχετικά με τις τάσεις στην αγορά εργασίας και τις δεξιότητες που οι εργοδότες αναζητούν στους ανθρώπους που προσλαμβάνουν. Επιπλέον, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, Chief Digital Officer, Attica Media Group και ο κ. Κωνσταντίνος Ανδρούτσος, Performance Marketing Strategist & Analyst, ROIX.

Αρκετές συνεδρίες περιλάμβαναν εικονικές συνεντεύξεις, όπου φοιτητές και απόφοιτοι  απέκτησαν εμπειρία σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής μιας επαγγελματικής συνέντευξης και εντοπισμού πιθανών αδυναμιών, ώστε να μπορούν να τις βελτιώσουν και να αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχούς μελλοντικής πρόσληψης.

Εταιρείες που συμμετείχαν στην εκδήλωση:

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τα νέα και τις δράσεις του Hellenic American College, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter του ιδρύματος επιλέγοντας αυτόν τον σύνδεσμο.