Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αλλά και ρωγμές σε σπίτια έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου από τις σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr , σε ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο που πήρε κλήση και για μια μάντρα, κοντά στο νοσοκομείο που υπέστη ραγίσματα, μπήκαν από τις αρχές προστατευτικές κορδέλες για να αποφευχθούν τραυματισμοί περαστικών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των σεισμολόγων που είναι καθησυχαστικοί, οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι και ήδη ξεκίνησαν να ελέγχουν τα σπίτια τους, προκειμένου να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, την άποψη ότι το Αίγιο δίνει συνήθως τέτοιους σεισμούς διατύπωσε ομιλώντας στο patrastimes.gr ο σεισμολόγος – ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας. Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται προσθέτοντας ότι είναι νωρίς για να πουν οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη ότι καλό θα ήταν για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων να περιμένουμε μερικές ώρες. Ο. κ Λέκκας συμπλήρωσε πως η δόνηση που σημειώθηκε στις 19.13΄δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό που καταγράφηκε το πρωί μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, ενώ πρόσθεσε πως σημαντικό είναι το εστιακό βάθος της δόνησης, δηλαδή αν είναι επιφανειακή ή μεγάλης απόστασης. Ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως μισή ώρα μετά τον σεισμό έχουν καταγραφεί τρεις μετασεισμοί της τάξεως των τριών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συνιστώντας παράλληλα ψυχραιμία και ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου.

Τέλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, για αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.