Στο λιμάνι της Σούδας έφτασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (17/6) το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 5» της TUI Cruises, μεταφέροντας 1.300 επιβάτες.To συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έρχεται στα Χανιά κάθε δεκαπέντε ημέρες και συγκεκριμένα τις Πέμπτες.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σήμερα από τους 1.300 επιβάτες κατέβηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο των Χανίων 750 άτομα.

Ωστόσο, το πρωτόκολλο της εταιρείας γενικότερα είναι ιδιαίτερα αυστηρό λόγω της πανδημίας και εξαιτίας ότι τα Χανιά μέχρι προχθές ήταν στο «πορτοκαλί».

Έτσι, οι επιβάτες απαφορεύεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά από τοπικές επιχειρήσεις, ήτοι οι τουρίστες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν νερό ή τσιγάρα.

Οι επιβάτες μετακινούνται με ειδικά λεωφορεία σε επιλεγμένα μέρη και δεν πρέπει καν να σταματούν έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι να έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις από επιχειρηματίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τα οποία φιλοξενούν τα κρουαζιερόπλοια της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει επαφές από το Λιμενικό ταμείο Χανίων με την TUI Cruises και ενδεχομένως στο αμέσως επόμενο διάστημα τα πράγματα να αλλάξουν.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα δέσει πάλι στο λιμάνι της Σούδας σε δύο Πέμπτες και ίσως το γεγονός ότι τα Χανιά «έπεσαν» στο κίτρινο στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, να λειτουργήσει θετικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.