Η γυναίκα που εμπνεύστηκε το σποτ για το Συνέδριο Υπογονιμότητας και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η Κία Παπαδοπούλου, έδωσε τις εξηγήσεις της το πρωί της Δευτέρας.

Η συνεργάτιδα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά από τις κάμερες και μεταξύ άλλων ζήτησε συγγνώμη.

«Μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφείς κατευθύνσεις ότι το σποτάκι θα πρέπει να αφορά τη γυναικεία υπογονιμότητα. Μου είχαν τονίσει ότι το σποτ θα πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση. Γράφτηκε το κείμενο, έγινε το σποτάκι, το είδαν οι αρμόδιοι της επιτροπής που θα έκαναν και το συνέδριο. Πήρε έγκριση από όλους τους φορείς και από την πρώτη του μήνα προβάλλεται σε όλα τα κανάλια. Το σποτάκι προβαλλόταν κανονικά μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα social media.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα. Στενοχωρήθηκα γιατί ο στόχος αυτού του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθη. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση από κανέναν, γιατί είναι μια ολόκληρη ομάδα που είναι όλοι πολύ ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία, πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό και από τα βάθη της καρδιάς μου ζητώ συγγνώμη για όλους όσους στεναχώρησα».

Στη συνέχεια, η Κία Παπαδοπούλου εξομολογήθηκε: «Αυτά τα στερεότυπα τα έχω βιώσει στο πετσί μου. Ήθελα να κάνω ένα σποτ που να καταδικάζει αυτές τις αντιλήψεις. Μακάρι κάποια γυναίκα να μην έχει βρεθεί στη δική μου θέση, το εύχομαι. Δυστυχώς, δεν είμαι η μόνη. Φυσικά πιστεύω στην αυτοδιάθεση. Αυτό που ήθελα όμως να τονίσω, είναι ότι πρέπει να έχεις και τη γνώση και μετά να κάνεις τις επιλογές σου. Μέσα από αυτό το σποτ ήθελα να χτυπήσω τα στερεότυπα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».