Υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα όπως επίσης και για τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με απόφαση νομάρχη Θεσσαλονίκης του 2002, η οποία δεν έχει ανακληθεί.

Όπως διευκρινίζει η Περιφέρεια «ότι δεν υφίσταται πλέον η αρμοδιότητα των Περιφερειαρχών να ορίσουν ημέρες υποχρεωτικής αργίας».

Η Περιφέρεια στη σχετική της ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεν υπογραμμίζει ότι πάγια θέση της είναι πως η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να οριστεί ως αργία για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ παραμένει σταθερό το αίτημά της προς τα αρμόδια υπουργεία για την αποκατάσταση όλων των ζητημάτων αναφορικά με την θεσμοθέτηση ή μη της αργίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η σύγχυση που δημιουργούνται κατά την ημέρα αυτή στη λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.