Μέρες Οκτωβρίου 1994 ζει και πάλι η Αττική! Ακριβώς 20 χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η πρωτεύουσα βιώνει από το μεσημέρι σήμερα τον υδάτινο εφιάλτη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το ύψος της σημερινής νεροποντής μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα νούμερα του 1994 και μόνο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα.

Οι καταστροφές, ωστόσο, από τη σημερινή νεροποντή είναι τεράστιες. Εκατοντάδες αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα, σε Νίκαια, Ρέντη, Ίλιον, Ανθούπολη και Πειραιά είτε παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, είτε πλημμύρισαν με τους ιδιοκτήτες να έρχονται αντιμέτωποι με την μανία της φύσης χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Τις 500 έχουν ξεπεράσει οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Τις τελευταίες ώρες το πρόβλημα επικεντρώνεται στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, το Ίλιον και το Μενίδι. Πριν από λίγη ώρα στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν σε όλο το λεκανοπέδιο περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 70 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, θα χρειαστεί να επιχειρούν για αρκετές ώρες ακόμα, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Έντονα είναι και τα προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες. Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται εδώ και ώρες οι οδηγοί στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, στην παραλιακή, στον Κηφισό και τη Συγγρού.

Νίκαια

Κηφισός – Λεωφόρος Αθηνών

Νέα Φιλαδέλφεια

Πειραιάς