Ζεύγος ελληνικών αεροσκαφών F16 συνόδευσε αμερικανικό στρατηγικό Βομβαρδιστικό της Bomber Task Force τύπου Β-52, τη Δευτέρα 31 Μαΐου, κατά την πτήση του εντός του FIR Σκοπίων, συνεχίζοντας στο FIR Αθηνών, με διαδρομή πάνω από Θεσσαλονίκη, Βόρειες Σποράδες, Αθήνα, Κυκλάδες, Κρήτη, οπότε εξήλθαν στα νοτιοανατολικά όριά του.

Η πτήση του αμερικανικού B-52 εντασσόταν στο πλαίσιο της επιχείρησης «ALLIED SKY» και η συνοδεία του από τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της USEUCOM (US European Command), όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Η συνοδεία του από τα ελληνικά F-16 κατά την πτήση του στο FIR Σκοπίων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας Αεροπορικής Αστυνόμευσης της χώρας μας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό κατά την πτήση του πάνω ευρωπαϊκό έδαφος συνοδεύθηκε από αεροσκάφη του Βελγίου, της Βουλγαρίας, του Καναδά, της Κροατίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασίλειου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.