Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γερμανικό ριάλιτι «Are you the one?» που γυρίζεται στην Πάρο. Στόχος είναι η επιλογή ερωτικού συντρόφου μέσα από την κοινή συμβίωση σε πολυτελή βίλα, αλλά και μέσα από πάρτι, δοκιμασίες και παιχνίδια, που βοηθούν τους διαγωνιζόμενους να γνωριστούν καλύτερα, να έρθουν πιο κοντά και να εκδηλωθεί η ερωτική τους χημεία. Οι κάτοικοι του νησιού αντιδρούν.

«Η Πάρος είναι ένας ιδανικός τόπος διακοπών. Τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών επιλέγουν το νησί μας. Ενισχύεται και η οικονομία του νησιού. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία, το χωριό που γίνεται αυτό το reality (Αγκαιριά, που έχει ένα επίνειο που ειναι ο Φάραγγας) είναι ένα ήσυχο και παραδοσιακό χωριό» είπε στο MEGA ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

«Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι αν αυτοί οι άνθρωποι εκτός από το συγκεκριμένο χώρο, βγαίνουν στην κοινωνία. Εκεί έχουμε θέμα ηθικής. Οι άνθρωποι του reality έχουν ζητήσει από το δήμο να πάνε σε κάποιους παραδοσιακούς χώρους του νησιού, και τους δώσαμε, αλλά εκεί θα πάνε κανονικά, όπως πάνε και όλοι οι τουρίστες. Το reality γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο. Μπορεί να έχει μια άλλη θεματολογία, αλλά δεν έχει προκαλέσει στην κοινωνία έξω. Ο κ. Αγαπηνός εκπροσωπεί μια εταιρία που έχει σπίτια δίπλα στο χώρο των γυρισμάτων και θεωρεί ότι θίγεται από το συγκεκριμένο reality. Μέχρι να έρθει το εξώδικο στο δήμο από τη συγκεκριμένη εταιρία, δεν είχαμε ακούσει κάτι. Τώρα θα το ερευνήσουμε να δούμε τι έχει γίνει. Οποιαδήποτε επένδυση όταν δεν προσβάλει τον τόπο, είμαστε υπέρ της».

Γερμανικό ριάλιτι στην Πάρο: «Yπάρχουν ακόμη και ερωτικές περιπτύξεις»

Για το θέμα μίλησε και ο Νίκος Αγαπηνός, δικηγόρος που εκπροσωπεί εταιρία και έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του reality, υποστηρίζοντας ότι στο χώρο των γυρισμάτων αλλά και εκτός αυτού γίνονται έκτροπα.

«Το πρώτο θέμα είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα των εντολέων μου. Έχουν κατοικίες στο χώρο αυτό και τις νοικιάζουν. Δίπλα εγκαταστάθηκε αυτό το reality με εκτυφλωτικό φωτισμό, έντονο θόρυβο, παραγγέλματα με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στους παίκτες, ενώ υπάρχουν ακόμη και ερωτικές περιπτύξεις. Αν πάτε στο σημείο, θα φύγετε μέσα σε μία ώρα. Είναι τελείως υποκριτικό να λέμε ότι πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους ή κατοικίες. Αν νοικιάζουμε το σπίτι μας για να γίνει ένα reality δεν είναι χώρος κατοικίας. Οι παίκτες δεν είναι δέσμιοι εντός των κατοικιών. Κυκλοφορούν και εκτός σπιτιού. Το πρόβλημα είναι το σε τι κατάσταση κυκλοφορούν. Τα συμφέροντα των εντολέων μου θίγονται. Η εταιρία παραγωγής είχε ζητήσει και από τους εντολείς μου να νοικιάσει τα δικά τους σπίτια και οι εντολείς μου αρνήθηκαν», απάντησε ο κ. Αγαπηνός.