Απαλείφθηκε όριο ηλικίας σε μετάταξη υπαλλήλων

Έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη


ΕΛΛΑΔΑ
15:48
10/10/2014
 Απαλείφθηκε όριο ηλικίας σε μετάταξη υπαλλήλων
loading

Να απαλείψει το όριο ηλικίας, που έθεσε το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για μετάταξη διοικητικών υπαλλήλων, πέτυχε με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, ο Συνήγορος του Πολίτη

Ειδικότερα, ο Συνήγορος πληροφορήθηκε την ανακοίνωση- πρόσκληση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) για μετάταξη διοικητικών υπαλλήλων, η οποία έθετε ανώτατο όριο ηλικίας (εν προκειμένω τα 40 χρόνια) μεταξύ των προσόντων που απαιτούνταν για την κάλυψη των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί.

Ο Συνήγορος παρενέβη αυτεπάγγελτα, ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης στις περιπτώσεις που αυτή παραβιάζεται από δημόσιες υπηρεσίες (ν. 3304/2005) και απηύθυνε έγγραφο στο ΝΕΕ.

Με έγγραφό του επισήμανε ότι η διακριτική μεταχείριση εις βάρος προσώπων, μεταξύ άλλων, λόγω ηλικίας, έχει απαγορευτεί στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας, σύμφωνα µε την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων και ότι, τυχόν διακριτική μεταχείριση λόγω ηλικίας δικαιολογείται μόνον όταν πληρούνται συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις.

Το ΝΕΕ, ανταποκρίθηκε θετικά στο έγγραφο του Συνηγόρου και ανακάλεσε την επίμαχη ανακοίνωση, διακόπτοντας τη σχετική διαδικασία και εξέδωσε νέα ανακοίνωση χωρίς να θέτει κανέναν ηλικιακό περιορισμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει