Οι εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις ορισμένων κληρικών από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις για την Πασχάλια περίοδο προκάλεσαν την πικρία και την αποδοκιμασία της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτό αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση των τακτικών εργασιών της το διήμερο 11-12 Μαΐου.

Γι’ αυτό και αποφάσισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ζητήσει από τη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επόμενων ενεργειών της σχετικά με τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των μητροπολιτών Κυθήρων, Σεραφείμ, και Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Μέσω αυτών, οι εν λόγω αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.