Μητέρα και το μωρό της κοιμόντουσαν επί μήνες σε παγκάκια στο Ηράκλειο

Η οικογένεια φιλοξενείται πλέον στα γραφεία ομάδας Αλληλεγγύης


ΕΛΛΑΔΑ
20:58
03/10/2014
Μητέρα και το μωρό της κοιμόντουσαν επί μήνες σε παγκάκια στο Ηράκλειο
1
loading

Το σκληρό πρόσωπο της ζωής γνώρισε ήδη ένα οκτάμηνο -σήμερα- βρέφος στην Κρήτη που από δύο μηνών μένει σε παγκάκια μαζί με τη μητέρα του και τον παππού του.

Η τριμελής οικογένεια αναγκάστηκε να κοιμάται σε παγκάκια στο κέντρο της πόλης, εδώ και περίπου ένα εξάμηνο. Η μητέρα, 21 ετών και ο παππούς 46 ετών, άνεργοι και οι δυο κατέληξαν στο δρόμο μαζί με το αγγελούδι που ευτυχώς η μικρή του ηλικία ίσως το προστατέψει από εικόνες που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Τις τελευταίες ημέρες, η τριμελής οικογένεια βρήκε ζεστασιά και φροντίδα στα γραφεία της ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης. Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας Μηνάς Χατζηδάκης στο Flashnews.gr, πριν από 15 ημέρες είδαν την οικογένεια με το οκτώ μηνών βρέφος σε παγκάκι στον Άγ. Μηνά. Από εκείνη την ημέρα η οικογένεια φιλοξενείται στα γραφεία της ομάδας, στην Λεωφόρο Ικάρου 42 στην Αλικαρνασσό. Το μωράκι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, εξετάστηκε από γιατρό και είναι καλά στην υγεία του.

Η ιστορία της οικογένειας έχει προκαλέσει συγκίνηση και αρκετός είναι ο κόσμος που έχει δηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον να βοηθήσει προσφέροντας τρόφιμα και ρούχα ενώ σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, δύο εργοδότες έχουν προσφέρει δουλειά στην νεαρή κοπέλα.

Δυστυχώς ο δήμος και η περιφέρεια δεν διαθέτουν ξενώνα ικανό να φιλοξενήσει την οικογένεια και για ακόμη μια φορά οι πολίτες είναι αυτοί που καλούνται να βοηθήσουν συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν τον εφιάλτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

    Εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας. Ευτυχώς που η φιλανθρωπία είναι παρούσα κάπου κάπου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει