Αρκετές οικογένειες που δυσκολεύονται να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο απευθύνονται στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Παλλήνης. Το στελεχώνουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αλλά και άνεργοι εκπαιδευτικοί.

Ένας από τους καθηγητές, ο κ. Θ. Παπαδημητρίου έχει πάρει σύνταξη, αλλά βρίσκεται εκεί και διδάσκει, βοηθώντας τα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. «Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τα παιδιά», τονίζει και εξομολογείται πως «είναι κάτι θαυμάσιο, γιατί μας έδωσε και την ευκαιρία να δείξουμε ότι εξακολουθούμε να είμαστε άνθρωποι».

Ένας από τους μαθητές, εξηγεί ότι δεν υπήρχαν ελπίδες να μπει στο πανεπιστήμιο αν δεν υπήρχε το κοινωνικό φροντιστήριο, όπου κάνει μαθήματα. Πέρα, από τον κ. Παπαδημητρίου, στο δυναμικό του φροντιστηρίου ανήκει και ένας διευθυντής γυμνασίου της περιοχής, ο οποίος μετά το σχολείο πηγαίνει στο φροντιστήριο και βοηθά τα παιδιά, λέγοντας «είναι αφιλοκερδώς μόνο στο θέμα των χρημάτων, με κέρδος στο θέμα της γνώσης».

Την ίδια ώρα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο κάνει έκκληση για καθηγητές αδιόριστους που μπορούν να βοηθήσουν το έργο του, κυρίως φιλόλογους.

Δείτε το βίντεο του Alpha:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.