Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει την 1η Νοεμβρίου στο Σύνταγμα, για να «οργανώσουμε την αντίστασή μας» όπως επισημαίνει και ζητά την οικονομική συμβολή τους, καθώς «δεν έχει άλλους πόρους οικονομικής στήριξης παρά μόνο τα συνδικάτα, την εργατική τάξη».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Η φωνή των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των σπουδαστών.

Για να οργανώσουμε την αντίσταση μας, την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Για να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών συμφερόντων, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να φωνάξουμε δυνατά: Η ζωή μας δεν μπορεί να είναι στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στην ανασφάλεια, με μισθούς και συντάξεις των 300 ευρώ.

Η φωνή του ταξικού κινήματος, εκατοντάδων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων μαζικών φορέων που κάθε μέρα πραγματοποιούν δεκάδες συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις-κινητοποιήσεις, σκόπιμα αποκρύπτεται από τα αστικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Η φωνή του ΠΑΜΕ και των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να φτάσει παντού. Χρειάζονται εκατοντάδες προπαγανδιστικά υλικά (ανακοινώσεις, αφίσες, πανό κλπ.) που θα συμβάλλουν στη διαφώτιση της εργατικής τάξης, που θα τονώσουν το ηθικό τους και θα δημιουργούν προϋποθέσεις αγωνιστικής ανάτασης, για να σπάει η μοιρολατρία και ο φόβος.

Το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο. Καλούμε κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο να πρωτοστατήσει στην οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, να συμβάλλει και να ενισχύσει και οικονομικά τη δική του φωνή.

Το ΠΑΜΕ δεν έχει άλλους πόρους οικονομικής στήριξης παρά μόνο τα συνδικάτα, την εργατική τάξη.

Εμπρός με δύναμη, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας βάζει ο αντίπαλος».