Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών που γίνονται τα κορονοπάρτι τα οποία μετά τη λήξη τους αφήνουν απέραντους σκουπιδότοπους.

«Όταν πίνουν 2 και 3 ποτά τα νέα παιδιά χάνουν τον έλεγχο. Εφιαλτική εικόνα, σπασμένα μπουκάλια, το λίγο πράσινο το είχαν πατήσει με μίσος. Τυχαία είναι αυτά; Τι να σου κάνει η Αστυνομία;» είπε η κ. Χρυσούλα στο MEGA κάτοικος Κυψέλης, που πριν λίγες μέρες έγινε ένα τέτοιο πάρτι, με μεγάλο συνωστισμό.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, σημείωσε ότι δεν είναι μόνο δουλειά της Αστυνομίας να επιτηρεί και να παρεμβαίνει στα κορονοπάρτι, αλλά θα πρέπει να γίνουν μαζικές κινήσεις από όλους. «Καταλαβαίνω την αγανάκτηση. Είναι οργανωμένες οι καταστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Καλλιακμάνης επισημαίνοντας ότι «η Αστυνομία δεν είναι ανύπαρκτη, κάνει μια ήπια διαχείριση. Η Αστυνομία δεν μπορεί πια να ανταπεξέλθει».

«Κάτι έχουν να κερδίσουν»

Για οργανωμένα πάρτι, από τα οποία κάτι έχουν να κερδίσουν αυτοί που τα υποκινούν, έκανε λόγο ο Γιώργος Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθηναίων, ο οποίος ζήτησε την προληπτική επέμβαση της Αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις.

Ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι ο «κόσμος έχει κουραστεί, προσπαθεί να βρει διέξοδο, δημιουργείται στον κόσμο αμφισβήτηση, ψάχνει να βρει τρόπο να εκτονωθεί. Πρέπει η εστίαση να ανοίξει ώστε να έχουμε αποσυμπίεση» τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.