Την απώλεια του Μανόλη Ζαμπέλα, του πρώτου σέντερ της μεταπολεμικής ΑΕΚ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/04) η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ. Επίσης, είχε αγωνιστεί και στον άλλον μεγάλο σύλλογο της Αθήνας, τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Ακόμη ένα δικό της άνθρωπο θρηνεί η οικογένεια της ΑΕΚ BC. Ο πρώτος σέντερ της μεταπολεμικής ΑΕΚ, o Μανόλης Ζαμπέλας, “έφυγε” από τη ζωή, πλήρης ημερών.

Ο Δωδεκανήσιος αθλητής (καλαθοσφαιριστής και κωπηλάτης) που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Τρίτωνα, αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, έμελε να συνδέσει την έντονη αθλητική παρουσία του με την επανασύσταση της Ομάδας Μπάσκετ της ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε μετά την Κατοχή έως και το 1952.

Ο ύψους 1μ.82 άσος, “ο Ζαμπέλας με τα μακριά χέρια”, κατά την έκφραση της εποχής, όπως μας “αποκάλυψε” ο κ. Νίκος Μπαμπανικολός -επιστήθιος φίλος του και μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΚ BC- και οι συμπαίκτες του αγωνίζονταν σε χωμάτινο ανοικτό γήπεδο με ξύλινες μπασκέτες, στο χώρο πίσω από τη μία εστία του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ΑΕΚ BC εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος».

Ακόμη ένα δικό της άνθρωπο θρηνεί η οικογένεια της ΑΕΚ BC. Ο πρώτος σέντερ της μεταπολεμικής ΑΕΚ, o Μανόλης…

Posted by AEK Basketball Club on Monday, April 19, 2021