Ασυλία επωνύμων καταγγέλλει ο Ρακιντζής

«Στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους βρίσκω τείχος»


ΕΛΛΑΔΑ
9:37
18/09/2014
Ασυλία επωνύμων καταγγέλλει ο Ρακιντζής
loading

Ασυλία επωνύμων κατήγγειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Υπάρχει όντως μία τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά κ.λπ. Εχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;», σημείωσε ο κ. Ρακιντζής έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, περί του καθεστώτος ατιμωρησίας.

«Λέω το παράπονό μου, ότι στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους βρίσκω τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα», ανέφερε ακόμη ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Γι’ αυτό ακριβώς εμείς μιλάμε για μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους», συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Ρακιντζής αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα ή να αναφέρει περιπτώσεις με συγκεκριμένα ονόματα. Έφερε, όμως, ως παράδειγμα το γεγονός ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που λέει ότι απαλλάσσονται από την ευθύνη τους οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. «Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω», σημείωσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει