Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα με κύριο αίτημα το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση προγραμματίζεται στη μια μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συμμετέχουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας 12 με δυο το μεσημέρι.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία.

Η πανδημία συνεχίζει και καλπάζει χωρίς φρένο, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί και η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με μόνο «μέτρο» το self-test. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων.

«Βιώνουμε ένα μορφωτικό έγκλημα διαρκείας απέναντι στους μαθητές», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί που εδώ και ένα χρόνο ζητάνε αραίωση των μαθητών ανά τάξη, επαναλαμβανόμενα τεστ, ώστε να παρακολουθείται με οργανωμένο τρόπο η διάδοση του ιού, και προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος