Αργά το απόγευμα αναμένεται να γίνει γνωστή η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για την απευθείας κάλυψη των δύο άγονων γραμμών για τρεις μήνες, που εκμεταλλεύονταν έως τώρα η ΝΕΛ και ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ στο βορειοανατολικό Αιγαίο, μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να κηρύξει έκπτωτες τις εταιρείες, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Ακολούθως, το υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να προχωρήσει σε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την κάλυψη των γραμμών.

Στη νέα σημερινή γνωμοδότηση του ΣΑΣ δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή, τροποποίηση ή περιορισμός των υφιστάμενων δρομολογίων, με μεγαλύτερο μίσθωμα, καθώς, ήδη, η ακτοπλοϊκή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS υπέβαλε στο Συμβούλιο πρόταση, σύμφωνα με την οποία διαθέτει πλοίο πρώτης κατηγορίας και συγκεκριμένα το «Νήσος Μύκονος» που μπορεί να εξυπηρετήσει τη σύνδεση της γραμμής Ικαρίας-Σάμου-Λήμνου-Καβάλας και σύνδεσης με τον Πειραιά δύο φορές την εβδομάδα, ενώ εξετάζεται και για τρεις φορές.

Σημειώνεται, ότι ένα πλοίο πρώτης κατηγορίας, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να λαμβάνει μίσθωμα 35% παραπάνω από αυτό που είχε έως σήμερα η ΝΕΛ με τα πλοία της.

Η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς ο νομικός σύμβουλος της ΝΕΛ, Κυριάκος Σαραβελάκης, υποστήριξε ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συγκαλέστηκε με δεδομένο ότι η απόφαση του υπουργού είναι ορθή, αλάνθαστη και απρόσβλητη, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η απόφαση είναι έωλη, εκκρεμής και χωρίς έννομο αποτέλεσμα, καθώς η εταιρεία έχει καταγγείλει τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και έχει προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών.

Επίσης, ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία κάλεσε τα μέλη του ΣΑΣ να ψηφίσουν ότι η γραμμή της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να τροποποιηθεί γιατί δεν βγαίνει και θα πρέπει να δοθούν μεγαλύτερα μισθώματα γιατί αυτά που δίνονται είναι προβληματικά.

«Αυτό, κύριοι, μπορεί να το κάνει και η ΝΕΛ, αλλά της στερείται το δικαίωμα» τόνισε. (Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού, ΝΕΛ και ΣΙ ΛΙΝΓΚ ΦΕΡΡΙΣ αποκλείονται από τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς για ένα έτος).

Ακόμη, ο κ. Σαραβελάκης διένειμε επιστολή προς τα μέλη του ΣΑΣ, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στην οποία αναφέρει ότι το κλείσιμο της ΝΕΛ προετοιμάζεται σταδιακά τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να καταλάβουν το μερίδιό της ανταγωνιστές της και το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει ότι μπορεί για να ματαιώσει κάθε κερδοφορίας της.

Επισημαίνει, δε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν εκτελεί τη συμφωνία εξυγίανσης που έχει υπογράψει και αναγκάζεται έως σήμερα να εκτελέσει μερικώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Από την πλευρά του, ο προεδρεύων του ΣΑΣ ανέφερε ότι η ΝΕΛ και η θυγατρική της ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ είχαν κληθεί σε απολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης των δρομολογίων για τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία και την αδικαιολόγητη μη εκτέλεση των δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο-Ψαρά-Μεστά Χίου επί σχεδόν τρεις μήνες.

Φορείς της Σάμου και της Λήμνου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, υποστήριξαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η σύνδεση των νησιών τους με τη βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου.

Ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, υπογράμμισε ότι για να φτάσει σήμερα με το πλοίο από το νησί του στον Πειραιά έκανε 24 ώρες, καθώς χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να πάει στη Χίο, να διανυκτερεύσει και να πάρει το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

«Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις αντιπαραθέσεις και τις απόψεις όλων. Εγώ θα πω την πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει εδώ και περίπου ένα χρόνο, η γραμμή αυτή δεν εκτελείται» τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι ουσιαστικά γινόταν ελεύθερη προσέγγιση της εταιρείας στο νησί χωρίς να υπάρχει ποτέ προγραμματισμός. Δηλαδή μπορούσε κάποιος να πάρει τηλέφωνο μία εβδομάδα πριν για να δει εάν θα έχει καράβι και δεν μπορούσε να κλείσει εισιτήριο πριν από δύο ημέρες.

«Καταλαβαίνετε τις επιπτώσεις που είχε αυτό στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Είμαστε 400 ψυχές γαντζωμένες πάνω σε αυτόν τον βράχο και προσπαθούμε να τους κρατήσουμε. Η ακτοπλοΐα είναι ο βασικότερος παράγοντας, η απομόνωση δεν αντέχεται» σημείωσε.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, ήδη, αρκετοί φορείς των νησιών της Λήμνου και της Μυτιλήνης, με επιστολές τους προς τον κ. Βαρβιτσιώτη, επικροτούν την απόφασή του και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστικότητα που επέδειξε στην αντιμετώπιση του χρόνιου ζητήματος, αναφέροντας με βεβαιότητα ότι η σύνδεση των περιοχών τους με την υπόλοιπη Ελλάδα θα αναβαθμιστεί με πολλαπλά οφέλη, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται.