Tη σημαία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, ο εορτασμός της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 19 και 20 Μαΐου του 2015 στον Πειραιά, παρέδωσε σήμερα στο δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη, η διοίκηση του ΟΛΠ.
Να σημειωθεί, ότι προηγούμενη διοργανώτρια πόλη, ήταν η Βρέμη.

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη προετοιμασίας για τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Πειραιά, στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε ενόψει της έλευσης στον Πειραιά 9μελούς αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Mare) την Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2014, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα θέματα προετοιμασίας μέσω ενός MOU, που θα υπογραφεί μεταξύ δήμου Πειραιά και της Ε.Ε., υπό την πολιτική εποπτεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με την ενεργή συμμετοχή της περιφέρειας Αττικής, των Επιμελητηρίων της πόλης του Πειραιά, των φορέων της Ναυτιλίας, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας και του ΟΛΠ Α.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας εορτάζεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πόλη μάλιστα που διαθέτει μεγάλο λιμάνι.

Στη φετινή εκδήλωση που γίνεται στον Πειραιά, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.200 προσκεκλημένοι από όλες τις χώρες και λιμάνια της Ε.Ε., υπουργοί και Επίτροποι, στελέχη της DG Mare και ευρωπαϊκοί φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Παράλληλα με τις θεματικές εκδηλώσεις διεξάγονται και εκθεσιακές προβολές καθώς και πολιτιστικού χαρακτήρα γεγονότα για το κοινό.

«Το 2015 είναι η χρονιά του Πειραιά. Δύο μεγάλα γεγονότα, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας και η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Λιμένων ESPO θα διεξαχθούν στην Πόλη και το Λιμάνι του Πειραιά. Ο ΟΛΠ Α.Ε. βοήθησε μέχρι σήμερα ενεργά για την επίτευξη του στόχου των γεγονότων αυτών στον Πειραιά. Από σήμερα την πλήρη ευθύνη αναλαμβάνει ο δήμος Πειραιά”. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης και ευχαρίστησε την επίτροπο της ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη για τη στήριξή της η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας να γίνει στην Ελλάδα και στον Πειραιά αλλά και το γενικό διευθυντή του ΟΛΠ Στ. Χατζάκο για τη στήριξη του θέματος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Λιμένων (ESPO).