Για δύο εβδομάδες εξετάζεται να παραταθεί το σχολικό έτος σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή. «Σοβαρό ενδεχόμενο η παράταση του σχολικού έτους, εξετάζεται για δύο εβδομάδες» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Οι σχεδιασμοί είναι συγκεκριμένοι και εξαρτώνται από το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων. Υπάρχει προτεραιότητα σε Γυμνάσια και Λύκεια για το άνοιγμα, γιατί λειτούργησαν λιγότερο δια ζώσης και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις» είπε η Ζέττα Μακρή.

Για τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών είπε ότι μόλις το 30% έχει δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τα αδιάθετα εμβόλια.

Η κ. Μακρή είπε ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής. Για τις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.