Η είδηση του θανάτου του μουσικουσυνθέτη και στιχουργού, Τάκη Μουσαφίρη σκόρπισε απέραντη θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στους θαυμαστές του.

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το δημιουργικό ταλέντο του Τάκη Μουσαφίρη δεν άργησε να φανεί και «γέννησε» τα πρώτα του τραγούδια.

Στο βιογραφικό του Τάκη Μουσαφίρη συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με όλα τα «μεγάλα» ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Τραγούδια του Τάκη Μουσαφίρη έχουν πει οι Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελλαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Μαρινέλλα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βίκυ Μοσχολιού, Τζένη Βάνου και πολλοί άλλοι.

Πολλά από τα τραγούδια, ακόμα και μη λάτρεις του λαϊκού τραγουδιού, κάποια στιγμή τα έχουν σιγοτραγουδήσει.

«Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Ο ταξιτζής», «Μυστικέ μου έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Θα τα βροντήξω», «Μια ζωή πληρώνω», «Ατάκα κι επί τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Χιονάνθρωπος», «Εγώ ο ξένος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το “Σ’ αγαπώ” δεν το λέω», «Λέγε μου “Σ’ αγαπώ” (Θέλω να τ’ ακούω)», «Ένας φίλος», «Οι ξενύχτες», «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω» είναι μερικές από τις επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του Τάκη Μουσαφίρη.

Πηγή φωτογραφίας: ogdoo.gr