Εκτενή ρεπορτάζ για τα εξαιρετικά σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη και φιλοξενούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Φωτογραφίες από την περιοχή καθώς και οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά περί ενός «εξαιρετικά σημαντικού» τάφου που αποκαλύφθηκε στη βόρεια Ελλάδα, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Με τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει “εξαιρετικά σημαντικός τάφος” ανακαλύφθηκε στη βόρεια Ελλάδα» φιλοξενείται η είδηση στα αμερικανικά μέσα ABC News και Fox News το σύντομο ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press. Το ρεπορτάζ του Associated Press δημοσίευσαν επίσης το Reuters και η Washington Post.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε άρθρο του κάνει λόγο για «Μυστήριο γύρω από την ανακάλυψη αρχαίου τάφου στην Ελλάδα».

Σε δημοσίευμα της βρετανικής Guardian επισημαίνεται ότι οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τεράστιο αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη, ο οποίος έχει έρθει σταδιακά στο φως τα τελευταία δύο χρόνια, και σηματοδοτεί μια σημαντική αποκάλυψη από την πρώιμη ελληνιστική εποχή.

«Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Πολιτισμού, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά κάποια σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι αρχαιολόγοι άρχισαν τις ανασκαφές το 2012 και αναμένεται ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στον τάφο στο τέλος του μήνα, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν ποιος ήταν θαμμένος εκεί», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού φιλοξενεί και το BBC.

«Οι Έλληνες ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», αναφέρουν τα γερμανικά Focus, DPA και Suedeutche Zeitung.