O ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ματαίωσε την επίσκεψη που είχε σχεδιάζει για σήμερα, Πέμπτη (11/3) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός Kan επικαλούμενος πηγή που συμμετείχε στο σχεδιασμό της επίσκεψης.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης λίγο νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη μπορεί να αναβληθεί ή να ματαιωθεί εξαιτίας ζητημάτων σχετικά με το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το αεροπλάνο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και εξαιτίας ασθένειας της συζύγου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η Σάρα Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της οικογένειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η 62χρονη Σάρα Νετανιάχου θα παραμείνει για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Χασάντα της Ιερουσαλήμ και ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο πλευρό της.

Σημειώνεται πως ούτε το Ισραήλ ούτε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν επιβεβαιώσει επισήμως πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη -η οποία θα ήταν η πρώτη ισραηλινού πρωθυπουργού σ’ αυτή τη χώρα του Κόλπου- ούτε ότι εξετάζεται η πραγματοποίησή της.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν χθες, Τετάρτη, στη σχεδιαζόμενη επίσκεψη λέγοντας πως ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχγιάν. Σχολιαστές θεώρησαν ότι η επίσκεψη αυτή είναι μια ευκαιρία για τον Νετανιάχου να ενισχύσει τα διπλωματικά διαπιστευτήριά του ενόψει των ισραηλινών εκλογών της 23ης Μαρτίου.